Szürke


Sziasztok, Szürke vagyok, tizenhét éves gimnazista. Idén ősszel kezdem a végzős évemet Szolnokon egy drámatagozatos osztályban. Úgy tervezem, megpróbálkozom a színművészetivel (mind Pesten, mind Kaposváron), de szóba jöhet még az ELTE is, ugyanis ha nem színésznő lennék, akkor egyetemi tanár, magyar szakon.
Árnyékot tizenhárom éves korom óta ismerem, és nem mondom, hogy azóta a szó szoros értelmében elválaszthatatlanok vagyunk, de viharos kapcsolatunk alatt többször is megbizonyosodtunk róla: egymás nélkül nem élet az élet.
Voltak már mélypontjaim, jó pajtásom és olykor hatalmas ellenségem az evészavar, amiből kényszeredetten próbálok kiszállni vagy éppen néha visszacsúszni. eléggé zárkózott vagyok, többnyire csak szeplőssel és az ikertestvéremmel (akit Nyulhának becézek) osztom meg a dolgaimat, ezen felül csak néhány kósza információ szivárog ki rólam a nagyvilágba, anyukám is csak foszlányokból képes kiigazodni rajtam - de azért igyekszünk, és én imádom őt. Mivel nehezen nyílok meg, nincs túl sok barátom, és azóta, mióta Árnyékot ismét visszakaptam, egyre inkább úgy érzem, nincs is szükségem senkire. A szabadidőm legnagyobb részét úgyis vele töltöm, másrészt pedig nem is érzem, hogy bárki rajta kívül megérdemelné a mosolyaim, nincs nekem szükségem kamubarátokra, volt belőlük elég már - csak egyetlen egyet szeretnék, valakit, akinek kisírhatom magam vagy akivel sokat nevethetek. Azt hiszem, mindenkinek szüksége van egy emberre, aki kirángatja vagy felrángatja, ha úgy adódik. A lelkem sóvárog egy igazi barátért. Nem többért. Egyért.
Egyébként szenvedélyem az írás, imádom a regényeket, a verseket, nagy szerelmem Szabó Lőrinc, József Attila és Ady Endre. Ezen felül rengeteg regénybe belehabarodtam már, és ugyanennyit el is kezdtem, de eddig minden próbálkozásom derékba tört - azért persze nem adom fel, csak türelem kéne hozzá.
Nagy kedvencem magyar alternatív zene, de a külföldi előadókat sem vetem meg.
Még nem igazán találom magam, csak mostanában kezdek ráébredni, hogy alig ismerem a lányt, aki a tükörből visszanéz rám. Igyekszem azért nagyon, majd csak sikerül felmutatni valamit.